Esittely

Psykologipalvelu Aino Pitkänen

Psykologipalvelu Aino Pitkänen syntyi halustani tarjota psykologista ohjausta, neuvontaa ja tukea joustavasti, matalalla kynnyksellä ja nykyajan sähköisiä mahdollisuuksia hyödyntäen. Psykologipalvelu Aino Pitkänen perustettiin vuonna 2015. Haluan tarjota asiakkailleni heidän elämäntilanteeseen parhaiten sopivaa palvelua. Annan tukea, ohjausta ja neuvontaa perinteisesti vastaanotolla sekä etävastaanottona ja etäneuvontana (chat) tietoturvallisesti.

Toivon voivani työssäni auttaa ihmisiä löytämään omat parhaat keinonsa erilaisissa arjen haastavissa tilanteissa pärjäämiseksi ja itsetuntemuksen sekä elämänhallinnan lisäämiseksi.

Lähestymistapani on yhdistelmä teoriatietoa ja käytännönläheisyyttä. Psykologina haluan tarjota kuuntelutukea ja kannustusta, mutta käytän työssäni paljon myös tutkittuun tietoon perustuvia hoitomenetelmiä (Kognitiivisen käyttäytymisterapian hoitomenetelmät) ja asiakkaille annettavia kotitehtäviä. Koulutus- ja luentopalveluissa työmuotoni ovat monipuolisia, kuten tiedon jakamista, toiminnallisia harjoituksia, käytännönläheistä yhteistä keskustelua sekä tehtäviä.

Olen hankkinut monipuolista ja vankkaa kokemusta psykologin työstä jo lähes 15 vuoden ajan. Olen laillistettu psykologi. Löydät tietoni Valviran ylläpitämästä terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteri Julkiterhikistä.

Psykologian maisteriksi valmistumisen jälkeen olen työskennellyt muun muassa työterveys-, kuntoutus-, ammatinvalinta-, neuvola- ja sairaalapsykologina sekä opetus-, koulutus- ja asiantuntijatehtävissä. Vuosina 2011-2018 vastailin Kysy Ainolta-palstalla ihmisten kysymyksiin eri teemoista Savon Sanomissa.

Työhöni näkökulmia ja välineitä antavat myös monipuolinen ammatillinen lisäkoulutus, muun muassa työterveyshuoltoon erikoistumiskoulutus v.2013 ja Perhearviointi – perheen toimintakyvyn, voimavarojen, vahvuuksien ja vaikeuksien arviointimenetelmäkoulutus. Olen myös aloittanut neljä vuotta kestävät psykoterapeutti-opinnot (kognitiivinen käyttäytymisterapia) syksyllä 2016. Valmistun kognitiiviseksi käyttäytymisterapeutiksi v.2020 aikana. Olen motivoitunut ja innostunut kouluttamaan itseäni ammatillisesti jatkuvasti lisää.

Ystävällisin terveisin,
Aino Pitkänen

Kuinka voin olla avuksi?

© Psykologipalvelu Aino Pitkänen